Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев отрече да има уговорки с

...
 Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев отрече да има уговорки с
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Тази политическа криза трябва да бъде преодоляна!

 Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев отхвърли да има ангажименти с други партии да се гласоподава кабинет с първия мандат при занижен кворум в пленарната зала. сходно подозрение изрази съпредседателят  на Политическа партия Кирил Петков. 

 

" Ние не желаеме наш кабинет да потегля с такава подозрителна популярност ", сподели Дончев като коментар на думите на съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков

 

" Сериозен академик, експерт, надълбоко имам вяра че няма да се хване с нещо, което няма да го изкара до дъно ", счита Дончев за уменията и в политиката на проф. Габровски. " Имената с които той е се съгласил да работи, е негов екслузивен избор ", съобщи Дончев във връзка с избора на специалисти в екипа на проф. Габровски.

 

Модел неполитически, който да успокои пристрастеностите, политиката да се върне към главния си фокус, да създава политики- по този метод Дончев разказа формулата за основаване на кабинет с първия мандат. 

 

Инатът в политиката не води до нищо положително, акцентира той. 

 

По отношение на хартиената бюлетина се развихри ненужна нервност, е мнението на Дончев.  " Аз съм оптимист, не преставам да имам вяра и все ми се желае да има дух на единодушие ще се появи ", заключи заместник-председателят на ГЕРБ. 

 

Един кабинет би трябвало да бъде определен с ясно парламентарно болшинство, където всяка от политическите сили демонстрира ясна позиция. Или в случай че има повече от една позиция, това да е ясно очевидно. Всичко останало провокира подозрения, че нещо се е случило с някакви сделки за кюшетата. Ние не желаеме наш кабинет, въпреки и неполитически, да потегля с такава неприятна или подозрителна популярност ",, съобщи още Томислав Дончев.

" Как може нашата парламентарна група, която излъчва кабинет, въпреки и с доста друг профил, да не бъде в зала или да бъде с по-малък брой от националните си представители. Това няма безусловно никакъв смисъл ", добави той.

" Така е редно. За мен процедурата би трябвало да бъде извървяна от начало до край. А сериозен академик, експерт, човек с безспорна социална известност, надълбоко нямам доверие да се хване с едно нещо, което няма да го изкара до края. Конституционната процедура би трябвало да бъде приключена до края. Ще има гласоподаване на проектокабинет на проф. Габровски. Така е редно ", съобщи той.

 

Тази политическа рецесия би трябвало да бъде преодоляна ", безапелационен беше Дончев.

 

Очаквайте детайлности!

 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР